Seo keresőoptimalizálás Google – Minden kezdet nehéz

SEO keresőoptimalizálás Google – Minden kezdet nehéz


A Google keresőoptimalizálás (SEO) nem egy egyéjszakás kaland. A SEO folyamatainak és mechanizmusának megvannak a maga bukkanói a rögös utakon, ám a türelem, mint oly sok más részterületen, itt is rózsát terem. A kívánt eredmények magukért beszélnek majd, ám nem szabad a SEO-val szemben egy rapid, gyorsan megvalósuló folyamatot támasztani.

A keresőoptimalizálás sok esetben még olyankor is nehéz, amikor egy alapjáraton kiforrott és tartalmilag egyedi, közepes népszerűségnek örvendő weboldalt kell a keresőben felfelé pozícionálni. Pláne bonyolult és lassan kiforró eredményességről beszélhetünk akkor, ha egy teljesen új weboldal SEO-zásáról van szó. Ám nem szabad elfelejteni, hogy a lassú víz partot mos. A blogposztban arról ejtünk szót, hogy miért nem egyszerű feladat a frissen indult siteoknak a keresőoldalakban való optimalizálása.

A világhálón töménytelen mennyiségű oldal indul útjára, napi szinten. Evidens dolog az, hogy a keresőkben minden egyes frissen elindított oldalnak rossz lesz a helyezése, legalábbis finoman szólva sem a legjobb, hiszen ezen oldalak jelentős deficittel indulnak a már kiforrott, tartalmilag is egyedinek mondható honlapokkal szemben, melyek a keresőoldalak első pár helyét foglalják el. Az a tény, hogy indulásuk után a „kicsi” honlapok túltegyenek a keresőkben a „nagyokon”, ésszerűtlen vágyálomnak mondható a weboldal tulajdonosai részéről.

keresőoptimalizálás Google keresőoptimalizálás Ügynökség

A keresőoldalak motorjai részéről van abban egyfajta tudatosság, hogy a friss siteokat visszaszorítják, hiszen nem rendelkeznek olyan paraméterekkel, olyan egyedi tartalommal, mint az „elődök”. De mit is értünk ez alatt? Ha köznapi nyelvre kéne lefordítanunk ezt a keresőoptimalizálással kapcsolatos problémát, akkor úgy írhatnánk körül, hogy az ember sokkal inkább szívesen sétálna egy olyan utcában, amelyet már ő is és sokan mások ismernek, valamint tudja, hogy biztonságban van, mint inkább egy olyanban, amelyről még senki nem hallott.

A kezdő történésnek annak kell lennie, hogy a keresőoldal megtalálja az új webes felületet, majd indexelje, vagyis felismerje azt. Ezután, már megvan az esély elindulni az autentikusság felé, hiszen ha látogatók még annyira nem is, a kereső már tisztában van azzal, hogy egy hiteles, létező honlapról van szó. Az előző okfejtés el is vezet minket a következő problémához, ez pedig nem más, mint az, hogy a szóban forgó, frissen létrehozott oldalnak nincsenek látogatói, amelyet a keresőmotorok szintén nem szívlelnek. SEO szempontjából, az ún.

WEB2-es oldalakon elengedhetetlen a „forgalom”, vagyis hogy az oldalon legyenek hozzászólások, interakciók, aktivitás. Egy weboldal keresőoptimalizálási húzásait úgy kell elképzelni, mint egy multinacionális cég vezetését. A weboldal esetében célszerű kicsiben továbbterjeszkedni, ha megvan a fő felület. Mit jelent az SEO nyelven? Azt, hogy az aloldalak megalkotása jelentősen növeli a SEO hatékonyságot. Ha ennek a három tényezőnek kivárjuk az átfutási idejét és aktívan teszünk is ennek változásaiért, garantáltan hamarabb jön el a keresőoptimalizálás kívánt eredménye. Kérjen keresőoptimalizálás ajánlatot az online marketing 101 keresőoptimalizáló ügynökségtől.

A hozzászólások le vannak tiltva.