Melírozás

Melírozás

Évekkel ezelőtt a melírozás technikája nagyon kényelmetlen volt a vendég számára. Röviden a metodika lényege az volt, hogy egy szoros gumisapka került a vendég fejére, amelyen lyukak találhatóak és a lyukakon húzogatta ki a fodrász a festésre váró hajtincseket. A vendég természetesen megváltásnak érezte, ha lekerült a fejéről a szűk sapka.

Napjainkban a melírozás technikái is folyamatosan fejlődnek. Nagyon fontos kiemelni a melírozás előnyeit, többek között azt a tényt, miszerint a hajfesték nem érinti a fejbőrt, így az esetleges allergiás tünetek kialakulásának az esélye minimálisra csökken.

A fóliás melír kiemelhető nagy előnye az, hogy az esetleges kihúzások eltűnnek. Megoldódott egy korábbi probléma is, miszerint több alkalom után elhatalmasodott a szín. Mivel a fólia segítségével külön tudjuk választani a lenövést, a tövet, így biztosítva van az ismételt kialakításnál a harmonikus színképzés.

A melír technológiák fejlődése párhuzamosan folyik a hajfestési technológiák fejlődésével. Kiegészítik egymást és újabb és újabb modern kombinációk jelennek meg a piacon.