Dauer

Dauer

Érdekes kérdés, hogy miért alkalmazzuk ezt a technikát. Ha belegondolunk abba, hogy a fekete nők hajviselete gyakran meghökkentő, hiszen gyakran szembesülünk azzal, hogy kiegyenesítik az amúgy hatalmas göndör hajkoronájukat, míg, aki vékony szálú, szög egyenes hajjal születik, éppen arra a hatalmas göndör hajkoronára vágyik.
Szerencsére napjainkban mind két szélsőséges vágy könnyen és gyorsan megoldható, oly módon, hogy az alkalmazott technika mindenképp a legkevésbé vegye igénybe hajunk minőségét.

A hajgöndörítés szintén végezhető tartós és kevésbé tartós technikával. Mindkét iránynak megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt. Nyilván a cél a meghatározó. Amennyiben csak pár órás loknikat szeretnénk fejünkre varázsolni, megoldható könnyen és egyszerűen, azonban a tartós göndörítésnek is ismert számos jól bevált módszere.
Természetesen otthoni módszerek könnyen igénybe vehetők, számos hajcsavaró és hajsütő modell ismert, melyeket otthon könnyen alkalmazásba vehetünk. Azonban ha tartós, ha átmeneti göndörségre vágyunk, érdemes a megfelelő szakemberhez fordulni. Amíg nincsen konkrét elképzelésünk, érdemes a szakemberrel egy átmeneti, nem tartós, göndör frizurát elkészíttetni, amennyiben ez bevált, akkor kérhető egy tartós göndörítés. Ebben az esetben, bár nagyon óvatosnak tűnhetünk, de biztosan nem érhet csalódás.