Hajegyenesítés

Hajegyenesítés

A hajegyenesítésnek is számos módszerét ismerjük. A tartós technika nyilván komolyabb kémiai eljárást jelent, ami jobban igénybe veheti a hajat, mint a fizikai módszerek. A várt eredmény elérése céljából nagyon fontos az egyénre szabott technika kiválasztása.
A kíméletesebb, úgynevezett hőhatáson alapuló technikák alkalmazása sokkal biztonságosabb a végcél pontos elérése szempontjából. Történetesen, ha a vendég nem biztos abban, melyik technika a megfelelő számára és tart attól, hogy a haj kiegyenesítése után megbánja a változtatást, akkor mindenképpen a fizikai módszerek alkalmazását javasoljuk. Ennek az az oka, hogy ezeknél a módszereknél, amennyiben nem tetszik a vendégünknek a hajformátum, kevés víz alkalmazásával ismételten elvégezhető a kért változtatás.

Ezzel szemben nehézségekbe ütközhetünk, ha tartós hajegyenesítéssel próbálkozunk, ebben az esetben ugyanis az alkalmazandó kémiai eljárás nem engedélyez ekkora szabadságot, mint a fizikai módszerek. A tartós hajkiegyenesítést erős apró hullámok esetén alkalmazzuk, gyenge lúgos tartósoldatot téve a hajra. Első hallásra nagyon művinek érezzük, de aki alkalmazta már, tudja, hogy csak is ezzel a módszerrel érhetünk el tartósan sima hajat. Ez a leginkább esztétikus és hosszú távon azonos minőséget biztosító technika.