Ráncfeltöltés, feszesítés

Ráncfeltöltés, feszesítés

Mindennaposak már azok a technikák, melyek a ráncos arcot fiatallá tehetik rövid idő alatt fájdalommentesen. Tehát az úgynevezett ráncfeltöltés ideális megoldás azoknak, akik szeretnék az arcukon a kor előrehaladtával megjelenő ráncokat korrigálni, az arckontúrjukat megváltoztatni egy gyors, megbízható, fájdalommentes és egyszerű, nem műtéti eljárás formájában. Ránctalanítást egyre szélesebb körben alkalmazzák, melynek következtében a technika nagyon elterjedt. Ránctalanítást lehet végezni a homlok ráncain, a glabellán, a szemöldök közti és az alsó vagy felső ajkak körül megjelenő apró ráncokon, illetve a nasolabilis redőn. A ráncfeltöltés hatalmas előnye, hogy segítségével célzottan simíthatók ki a ráncok, a botoxszal ellentétben azonban nem az izmok kezelése, hanem a bőr alá juttatott töltőanyag által. Természetesen ezen anyagok felszívódási ideje különböző. Van azonban egy közös jellemzőjük: hatásukra fiatalos megjelenés érhető el.

Érdemes tudni, hogy ráncfeltöltést ideális esetben 30 év felett végeznek. Fontos, hogy a vendég orvosa tudjon korábban elvégzett ráncfeltöltésről, egyéb plasztikai beavatkozásról. Bőrbetegség fennállása idején nem végeznek ráncfeltöltést.

Ráncfeltöltés kockázatai és előnyei

A ránctalanító kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, időnként elegendő érzéstelenítő krém használata a bőrfelületen. Ha mélyebb, nasolabilis redőt tölt fel a plasztikai sebész, ebben az esetben azonban szükség lehet injekciós érzéstelenítésre a ráncfeltöltés előtt. Ha bármilyen allergiás reakció lépett fel valaha pl. a fogorvosi kezelésnél, mindenképp jelezni kell a plasztikai sebésznek.

Ezek után rövid idő alatt lejátszódik a kívánt kezelés, melynek során a plasztikai sebész a fertőtlenített arcbőr alá vékony tűvel bejuttatja a feltöltő anyagot. Előfordul, hogy szükséges masszírozással egyenletesen eloszlatni a bevitt töltőanyagot. A ráncfeltöltés mindössze 10 percig tartó, minimális fájdalommal járó, nem műtéti eljárás, mely után folytatható a mindennapi tevékenység. A ráncfeltöltés eredménye azonnal látható.

A ráncfeltöltés kockázatai:

Számolnunk kell mindenképpen némi kockázattal, de bátran leszögezhetjük, hogy a ráncfeltöltés során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Ez is egy beavatkozás, így a ránctalanítás is kockázattal jár, attól függetlenül, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen ránctalanító kezelésen és elégedettek az eredménnyel.

Különböző kockázati tényező léphet fel, mint például a helyi duzzanat, bevérzés, zsibbadt érzés, töltőanyag elmozdulása, aszimmetria, ritka esetben allergiás reakció.

Ráncfeltöltés: eredmények

A ránctalanítás után a kezelt területen duzzadás, bőrpír, minimális véraláfutás fordulhat elő ritka esetben. Szerencsére a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a tünetek a ráncfeltöltést követő néhány napon belül elmúlnak. Fontos információ, hogy hűtéssel lehet gyorsítani a folyamatot.

Természetesen a kezelést követő 24 órában tartózkodni kell az erős gesztikulációtól, hiszen ebben az esetben elmozdulhat a töltőanyag. A ránctalanítás hatása leginkább attól függ, hogy milyen tartósságú anyagot alkalmaztak a kezelés során. Felszívódás után a ráncfeltöltés ismételhető – akár tartósabb anyaggal is.