Orvosi tetoválás

Orvosi tetoválás

Az orvosi tetoválás egy olyan eljárás, mely már elterjedt hazánkban is. Lényege, hogy a módszert a vele született vagy szerzett betegségeket követően alkalmazzuk. Ennek az az oka, hogy az ember próbálja legyőzni a betegségek folytán szerzett lelki sebeit, és ahhoz hogy ez sikerüljön, esztétikai megújulásra van szüksége.

Az eljárás kialakulása párhuzamosan történt a kozmetikai iparban használt sminktetováló készülékek és az ezt kezelő szakemberek tudásának együttes fejlődésével.
A technika fejlődésével sikeresen kifejlesztettek egy gépet, mellyel tökéletes tetoválásokat lehet végezni és csupán orvosi tetoválásokra használható.

Ez az eljárás azokon a területeken, ahol az eltérést vagy a pigment hiányt tapasztaljuk, azokat a területeket tartós orvosi mikropigmentálással korrigáljuk az eredeti bőrszínre vagy ahhoz nagyon hasonlóra. Gyakran van erre szükség, akár szerzett betegségekről, illetve műtétek vagy kemoterápiás kezelések következményeiről legyen is szó.

Ha valaki szeretne részesülni ilyen jellegű kezelésben, feltétlenül orvosi jóváhagyásra van szükség, e nélkül nem lehetséges igénybe venni a műveletet. Tulajdonképpen a betegségek nem gyógyíthatók ezzel a berendezéssel, hanem esztétikailag ad megoldást, mely a lelki problémákat ugyan orvosolhatja közvetetten.