Műkörömépítés

Műkörömépítés

A kellemes összhatáshoz nem csak a szép és tiszta öltözet, a csillogó haj, hanem az ápolt kéz, illetve köröm is hozzátartozik. Nagyon fontos, hogy a manikűrre megfelelő hangsúlyt fektessünk. Sok kisebb és nagyobb kézhibát tudunk korrigálni a műkörömépítéssel. Manapság már a nők jelentős része műkörmöt visel. Ennek ellenére mégis találkozunk olyan hölgyekkel, akik ellenzik, egészen pontosan idegenkednek a viselésétől. Attól tartanak ugyanis, hogy a műköröm huzamosabb használata tönkreteszi a saját körmeiket. 

Napjainkban a műkörömépítés számtalan modern és egyre inkább kombinált és biztonságos metodikái lehetővé teszik az ápolt kéz természetes hatásának fenntartását műköröm alkalmazása mellett is. Fiatalok és idősebbek egyaránt használják a legújabb modelleket. A megjelenés egyre fontosabb napjainkban, így a rágott köröm eltűntetésére a leggyorsabb megoldás a műköröm.

A műköröm két alapvető fajtája a tip és az épített köröm. A felragasztható tip akkor a legelőnyösebb, amikor túl rövid a körömlemez ahhoz, hogy építsünk rá. Míg az épített technika mindenki számára ajánlható megoldás, amennyiben a körömlemeze megfelelő hosszúságú az építésre. 
Számtalan technika ismert, természetesen a szakember véleménye nagyon fontos a műköröm építési technika megválasztásában. Például az egyik elterjedt technika a tip-es technika. A tip a köröm meghosszabbítására alkalmas, gyárilag előállított műanyag köröm. A borító anyag a különböző formájú tipre kerül fel. Természetesen a tip- fajták íve, formája, nagysága igen eltérő lehet, de igen nagy előnye, hogy hasonlít a természetes körömhöz.