Lakkozás

Lakkozás

A körömlakkozás a kéz ápoltsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Fontos továbbá, hogy a lakkozás tartós és szép legyen. A lakkozás tartósságának hátterében a lakk minősége áll elsősorban, bár egy jó minőségű lakk alkalmazása nem megfelelő lakkozási technikával ugyanolyan rossz végeredményt okozhat, mint az alacsonyabb minőségű lakk alkalmazása.

Legalább ennyire fontos körmeink gondos előkészítése a lakkozáshoz. Körmeink állapota nagymértékben befolyásolja a lakkozás végeredményét. A töredezett, szétváló körmök biztos sikertelenség megalapozói lehetnek, hiszen a még nagy gonddal felvitt lakk is könnyen lepereg róluk.

A körmök zsírtalanítása sem elhanyagolható előkezelés a lakkozás megkezdése előtt. Ezt egy alapos kézmosással megoldhatjuk.
Miután előkészítettük a körmöket, az első réteg felkenése az első lépés, ami az alapozó lakknak felel meg. Nem érdemes kihagyni, mert jelentős mértékben meghosszabbítja a lakkozás tartósságát, ráadásul az erőteljes színek használatakor elkerülhetjük, hogy megfogja a körmünket.

A második lépés, amikor a körmökre felkerül a hagyományos körömlakk. A legnehezebb az élénk színekkel való munka, hiszen ezeknél a színeknél a legnehezebb elérni a tökéletességet. Könnyen láthatóvá válnak a hibák.

A helyes technika könnyen elsajátítható, de mindenképp érdemes a lakkozást is szakemberre bízni.