Lábápolás

Lábápolás

Lábaink ápoltsága a tavasz közeledtével egyre inkább fontosabbá válik, mivel a nyitott lábbelik egyre jobban láthatóvá teszik lábaink esetleges ápolatlanságát.

Számtalan metodika ismert a lábápolás területén is. A spa pedikűr például ötvözi a spa lábápolást és a gyógy-pedikűrt. Az előbbi kiegészül a problémás lábak kezelésével és teljeskörű szolgáltatást nyújt. A kezelés menete a lábak fertőtlenítő áztatásával kezdődik, majd ezt a bőrradírral az elhalt hámsejtek eltávolítása követi. Ennek következtében egészséges, rugalmas bőrfelszínt kapunk. Megtörténik a bőrkeményedések és tyúkszemek eltávolítása. A körmök formázása mellett kezeljük a gombás körmöket, valamint lábmasszázst végzünk.

A gyógy-pedikűr egyre jobban elterjedt lábápolási technika. Elsősorban a problémás lábak kezelésére szolgál, melynek során megtörténik a bőrkeményedések eltávolítása is. Kezeljük a gombás és benőtt körmöket, majd elérjük a kezelések során, hogy tünetmentesek legyenek.

Célszerű a kereskedelemben beszerezhető balzsamok alkalmazása, a természetes tápláló anyagok folyamatos alkalmazása fenntarthatja a problémás lábak tünetmentességet.