Izomstimuláció

Izomstimuláció

Az izomstimulációs eljárás számos típusa ismert már és alkalmazott is a gyakorlatban.
Az egyik ilyen lehetőség az Ultratone fizioszekvenciális hullámmal működő elektrogimnasztikai kezelés. A módszer előnye, hogy nem terheljük meg a szervezetünket, sem a belső szerveinket, mint a szívünket, tüdőnket, sőt a keringésünk sem lesz gyorsabb ez által. Jelentős izzasztó megterhelés nélkül érhetjük el a kívánt eredményt.

A berendezés hatékony és különleges működését titok fedi, azonban a segítségével egyidejűleg fejti ki jótékony hatását a bőrre, a kötőszövetre, az izmokra, a nyirokrendszerre. Tehát az egész szervezetet kondicionálja.

Minden korosztály számára javasoltak a kezelések, hiszen segíthet elfeledtetni a lábfáradtságot, sőt a vérnyomás csökkentésében is kifejtheti jótékony hatását.
Kiváló módszer az izomstimulálásra az úgynevezett MYO System, mely a modern kozmetika javasolt metodikája. Egy módszer, mely arra lett kidolgozva, hogy az ember megtartsa szépségét és egészségét is. A testfelületen kis elektronikus tappancsokat helyeznek el és az ingerárammal erőteljes, az élettanihoz hasonló erősségű, fájdalmatlan izom-összehúzódást váltanak ki. Az ingeráramú kezelésnél a cél az izmok passzív tornáztatása.

Az izomstimulálás leginkább népszerű módja a FLABéLOS testvibrációs készülék, mert rendkívül sokoldalú, a rehabilitációtól a fogyásig alkalmazhatósága igen szerteágazó.
Működésének lényege, hogy a Flabélos billegő-mozgó padján állva sorozatos egyensúlyvesztés következik be, mely beindítja a központi idegrendszert. Ennek az a következménye, hogy az agy, utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izomnak a korrigálására. Tehát az izomzat automatikusan ellen tart, a helyzet megtartó reflexeink működésbe lépnek, mely jelentős izommunkát eredményez. Nagy előnye, hogy az ízületeinket és a szívet ugyanakkor nem terheli meg.