Intim szőrtelenítés

Intim szőrtelenítés

A szőrtelenítés kétségekkel teli témája az intim szőrtelenítés. Egészséges-e, avagy számos gyulladás és fertőzés okozója, kiindulópontja lehet a teljesen szőrtelenített, érzékeny bőrfelület. Kétségtelen, hogy most divat az intim részek teljes szőrtelenítése. Szakmai körökben is igen eltérő vélemények keringenek ezzel kapcsolatban. Vannak, akik azt mondják, így higiénikusabb.

Ennek hátterében az áll, hogy véleményük szerint ebben az esetben a baktériumok nem tapadnak meg a szőrszálakon. Sokan azon a véleményen vannak azonban, hogy a szőrtelenítéssel egyfajta védővonalat távolítunk el és ez számos probléma okozója lehet a későbbiekben.

Természetesen a szőrtelenítés ezen formája a férfiakat sem hagyja ki, hiszen egyre gyakrabban hallani a férfiaknál is a teljes intim szőrtelenítésről. Ilyen esetben is gyakori a lézeres, hosszabb távú szőrtelenítési technika alkalmazása. Sok évvel ezelőtt egyáltalán nem volt elfogadott a férfiak körében a teljes intim szőrtelenítés. Elfogadottá azonban az 1990-es évektől vált, sőt néhány éve megnyíltak az első, kifejezetten férfiaknak szánt kozmetikai szalonok, ahol egyéb szépészeti szolgáltatásokon kívül az intim szőrtelenítést is elvégzik.