Hidratálás

Hidratálás

Még az egészséges bőrnek is szüksége van a hidratálásra, méghozzá folyamatosan. Könnyen felismerhető a vízhiányos bőrfelszín. Szembetűnő és már szabad szemmel is jól látható jele az, hogy hámlik, feszül, húzódik, akár ráncosodik is.

Számos külső hatás befolyásolja bőrünk milyenségét. A bőr nedvességének szintjét sok minden befolyásolja. Meg kell említenünk a légkondicionálás, a napozás hatását. De nem elhanyagolható az sem, ha fűtött helységekben hosszabb időt töltünk, valamint kedvezőtlen lehet a szeles őszi vagy téli időjárás is, esetleg a folyadékhiány és a genetikai hajlam is.

A kezelés is oly sokféle lehet, mint a száraz bőr kialakulásának oka. A hidratáló krémek könnyű és gyorsan felszívódó formulával rendelkeznek. Mélyen a bőrbe jutva, a mélyebb rétegekben is hidratálnak. Ez nagyon fontos, mert nem elegendő, ha csak a felhámban történik mindez. Nem csak krémeket, hanem géleket is használhatunk hidratálás céljából. A gél megoldást jelenthet a vegyes és zsíros bőrű vásárlóknak is, akiknek zsírosabb a bőrük az egész arcon, ill. a T zónában. A krém formulát pedig a száraz bőrűeknek lehet ajánlani.

Köztudott, hogy a nappali és az éjszakai krémek jól kiegészítik egymás hatásait, így látványosabb lesz az eredmény a bőrünkön. A nappali hidratáló krémekben találhatunk könnyen felszívódó komponenseket, valamint fényvédővel vannak ellátva, hogy megvédjék a bőrünket a környezet káros hatásaitól, ami egyre nagyobb jelentőséggel bír napjainkban. Az éjszakai krémek sokkal több összetevőt tartalmaznak, sőt zsírosabbak. Ennek az oka az, hogy éjszaka újul meg a bőrünk és sokkal több hatóanyagot képes elraktározni, felhasználni, mint nappal.