Bőranalízis

Bőranalízis

Az öregedés és a bőrkárosodás korai jelei már fiatal korban megmutatkoznak, bár a puszta szem nem érzékeli, azonban már időben el kell kezdeni bőrünk megfelelő ápolását. Valójában ennek a lényege egy harc az öregedést okozó környezeti igénybevétellel szemben. Tehát összességében elmondhatjuk, hogy soha nem lehetünk túl fiatalok ahhoz, hogy elkezdjük védeni bőrünket.

Ha bőrünk állapotáról vizuális visszacsatolást kapunk, eldönthetjük, mi a legjobb módja bőrünk védelmének ahhoz, hogy elkerüljük a hosszú távú károsodást és fenntartsuk fiatalos megjelenését. Sajnos még napjainkban, az igen fejlett és modern eszközrendszer megléte mellett is találunk olyan bőrfelületet, mely a félrekezelés áldozata lett.

Ennek a negatív hatásnak vet véget a computeres bőranalizáló alkalmazhatósága. Nagyon fontos, hogy a bőranalizáló készülék a bőrápolást tudományos megoldással segíti. A bőr értékelése objektív módon történik, az optika és a bőrgyógyászat tudományának ötvözésével kifejlesztett eszköz segítségével.

A készülék első lépésben egy sor képet készít a bőr egészségének és öregedésének elemzéséhez. A technika alkalmas arra, hogy a kulcsfontosságú bőrtulajdonságok adatainak összegyűjtését elvégezze: melyek az elszíneződés, a barázdák és ráncok, a bőrállag és a pórusméret.

A képkészítést követi az adatok elemzése algoritmusok felhasználásával, hogy részletes vizuális visszacsatolást adjon mind a négy bőrtulajdonság tekintetében. Ezek a jellemzők (elszíneződés, barázdák és ráncok, bőrállag, pórusméret) segítenek meghatározni bőrünk általános megjelenését.