Aloe vera

Aloe vera

Az Aloe vera az Aloe nemzetségbe tartozó faj. Az Aloe vera kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban. Széles körben alkalmazzák tehát megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatása miatt. Az Aloe Vera, más néven a Barbadensis Miller, a liliomfélék családjába tartozik. Alapvetően meleg trópusi területeken nő (Dél-Amerika, Afrika, Indonézia, India, Ausztrália), de szobahőmérsékleten is megél. Ebből következik, hogy gyakran előfordul, hogy otthon, ablakpárkányon termesztik.

Természetesen nem századunk felfedezettje ez a növény, gyógyító és szépítő hatása már az ókor óta ismeretes. Egyiptomban a fáraók a hosszú élet elixírjének gondolták. A legenda szerint Kleopátra és Nephertiti is az Aloe húsának gyógyító, bőrregeneráló hatásának köszönhette szépségét.

A titok nyitja a több mint 200 ismert fitokémiai hatóanyaga. A belöle készült termékek felölelik a táplálék kiegészítők teljes skáláját, a bőrregeneráló termékeket és bio kozmetikákat.

Kiemelkedő méregtelenítő hatása, melynek segítségével az immunrendszer regenerálását is elvégzi. Kozmetikai felhasználása abban rejlik, hogy serkenti a hámosítást, elvégzi a bőr regenerálását. Nagyon elterjedten alkalmazható a gyógyászatban is, hiszen meggyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Különösen fagyási balesetek, égési sérülések, fekély esetében elterjedt alkalmazása. Mindemellett gyulladáscsökkentő hatásával emeli a felsorolt pozitív hatások intenzitását. A sérülések gyógyulása mellett fontos fájdalomcsillapító, valamint gomba-és baktérium ölő hatása is.